Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Bijziendheid Wat Is Het En Hoe Wordt Het Behandeld


Bijziend Betekenis

Bijziendheid: Wat is het en hoe wordt het behandeld?

Wat is bijziendheid?

Bijziendheid, ook wel myopie genoemd, is een veel voorkomende oogaandoening waarbij mensen dichtbijgelegen objecten duidelijk kunnen zien, maar objecten in de verte wazig zijn.

Het ontstaat wanneer de oogbol te lang is of het hoornvlies (het heldere voorste deel van het oog) te sterk is, waardoor lichtstralen voor het netvlies (de lichtgevoelige laag aan de achterkant van het oog) samenkomen.

Symptomen van bijziendheid

Symptomen van bijziendheid zijn:

* Wazig zicht op afstand * Duidelijk zicht dichtbij * Staren of knijpen met de ogen om verafgelegen objecten te zien * Hoofdpijn en vermoeide ogen

Oorzaken van bijziendheid

De exacte oorzaak van bijziendheid is onbekend, maar er zijn verschillende risicofactoren:

* Genetica: Bijziendheid komt vaak voor in families. * Overmatig dichtbij kijken: Veel tijd besteden aan het lezen, werken op de computer of het gebruik van smartphones kan bijdragen aan bijziendheid. * Oogomgeving: Gebrek aan blootstelling aan natuurlijk licht kan het risico op bijziendheid verhogen.

Behandeling van bijziendheid

Bijziendheid kan worden behandeld met behulp van verschillende methoden:

Bril of contactlenzen

Brillen of contactlenzen corrigeren bijziendheid door het licht opnieuw te focussen, zodat het op het netvlies valt.

Laser oogchirurgie

LASIK en PRK zijn chirurgische procedures die de vorm van het hoornvlies veranderen, waardoor het licht beter op het netvlies wordt gericht.

Ortokeratologie

Ortokeratologie omvat het dragen van speciale contactlenzen 's nachts om de vorm van het hoornvlies geleidelijk te veranderen.

Preventie van bijziendheid

Hoewel er geen gegarandeerde manier is om bijziendheid te voorkomen, kunnen bepaalde maatregelen het risico verminderen:

* Regelmatige oogonderzoeken * Voldoende tijd doorbrengen in de buitenlucht * Pauzes nemen tijdens het dichtbij kijken * Een goede houding behouden tijdens het lezen en werken op de computer * Gezond eten, waaronder veel fruit en groenten

Conclusie

Bijziendheid is een veel voorkomende oogaandoening die kan worden beheerd met behulp van brillen, contactlenzen of laserchirurgie. Door de symptomen, oorzaken en behandelingsopties te begrijpen, kunt u stappen ondernemen om uw bijziendheid te corrigeren en uw gezichtsvermogen te verbeteren.


Comments